tisdag 16 december 2008

Hur kommer det sig att vi aldrig får nya vagnar till lidingöbanan?

Trots att alla officiellt är så positiva till banan och landstinget kommit fram till att spårvagnen ska vara kvar så händer det inget. Moderaterna på landstinget är positiva, pengar har funnits avsatta i budgetar genom åren, men inget händer. Varför kan man ju fråga sig?


Jo, det är starka krafter som verkar här på ön under bordet för att hela tiden motverka och sätta käppar i hjulet för banan. Om det inte vore så hade vi haft nya vagnar för länge sen.


Först var det den falska broutredningen som visade att bron skulle rasa och tågen skulle åka i sjön.


Sen var det avtalet som det skulle bråkas om, vem ska betala målarfärgen för att måla bron?


Efter det blev det ju diskussioner om att bron måste kunna öppnas för båtar och ingen vill betala för broöppningsmekanismen.


Nu är det vägutredningen.


Om det nu vore så att alla verkligen ville ha banan kvar vore det ju naturligast att fixa så att det blev klart med det först, eller hur?


Istället för att låta pengarna gå till att laga broöppningmekaniskmen slösar staden pengar på att göra en vägutredning. Denna snabba utredning kom till efter att flera pratat om att göra en grundlig inventering av de värdefulla ekarna och naturmiljön runt kottla, just där vissa vill att vägen ska byggas.



Det är väldig typiskt för den "demokratiska" politik som bedrivs på ön.
Just nu pågår den "demokratiska" tyck till om vägen processen på stadens hemsida. Gå in där och tyck till, bevara lidingöbanan!


Anna