söndag 14 december 2008

"Demokrati"

Ordet demokrati är ett vackert ord.

Här på Lidingö betyder det följande;

Ett mål finns.

Majoriteten inhämtar skriftliga synpunkter från lämpliga föreningar och företag. Innan denna process talar majoriteten om att de inte kommer att göra någonting eller säga någonting förrän synpunkter inhämtas. Synpunkter inhämtas. Protester från föreningar och företag som inte fått vara med kommer att höras och majoriteten kommer ha det lite lagom hett om öronen.

Nästa steg är att majoriteten med ordet demokrati öppnar ett webbforum på stadens hemsida där det påstås att vem som helst som är kommuninvånare får tycka till. Vidare får man gärna skicka in skriftliga synpunkter. När denna så kallade demokratiska process avklarats har man "lyssnat" på kommuninvånarna. Fortfarande är nivån lagom hett om öronen. Eftersom alla tycker olika är det ju inte så besvärligt att gå vidare.

Majoriteten klubbar igenom ett beslut om alternativ sex. Protester hörs.

Minoriteten överklagar och ärendet går en vända till.

Därefter klubbas vägalternativ sex igenom och den demokratiska processen är till ända.

Målet är nått.

Majoriteten kommer att yttra sig och berömma sig själva och alla andra för att den demokratiska processen gått så bra den här gången. Alla skriker, men ingen kan göra något. Allt är då redan försent.

När ska man då gå in och stoppa processen? På en gång! Bums innan den har börjat!

Tyvärr gick det inte så bra när det gällde Bodalsgården....Inte heller när det gällde Musikskolan...kanske Lidingövallen går samma öde till mötes...

Sluta använda våra skattepengar till utredningar vi inte vill ha! Sluta "lyssna" på kommunens invånare och gör som vi säger istället!

Vi vill ha lidingöbanan kvar!

Vi vill ha ett nollalternativ utrett! Flytta inte problemet utan lös det på plats!

Anna